Kattojen huollot

Kotitalousvähennys Ilmainen suunnittelukäynti Ilmainen remonttiarvio Rahoitus


DekoCenterin ammattilaiset suorittavat tiilikattojen pesut ja pinnoitukset yli 10 – vuoden kokemuksella Etelä – Suomen alueella. Tehtävämme on huolehtia, että suomalaiset tiilikatot ovat pohjoisten olosuhteiden vaatimassa kunnossa vuodesta toiseen. 

Miksi katon pinnoitus

Tiili on luja ja kestävä kattomateriaali, mutta tiilikaton pesua - ja pinnoitusta ei sovi unohtaa. Tiili on huokoinen materiaali, minkä vuoksi vesi pääsee imeytymään sen sisään. Yksi kattotiili voi imeä vettä itseensä jopa 200 - 300 grammaa, mikä nostaa katon painoa huomattavasti ja aiheuttaa rasitusta kattorakenteille.  Huokoisuus altistaa myös sammaleen kasvulle, mikä on merkki tiilikaton pinnoituksen tarpeesta. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili haurastuu ja imee enemmän vettä sisäänsä ja pakkasrapautuminen kiihtyy. 

Tiilikaton pesulla – ja pinnoituksella tiilien huokoisuus saadaan kuntoon, jolloin yllä mainittu kehitystä voidaan hidastaa – tai pysäyttää ja lopputuloksena katolle saadaan vähintään 10 – 15 – vuotta lisää elinikää. Menetelmällämme tiilikatto saadaan uutta vastaavaan kuntoon sekä ulkonäöllisesti että suojausominaisuuksiltaan vain murto-osalla kattoremontin kustannuksista. Uskomme että kattoa ei useinkaan tarvitse vaihtaa uuteen rakennuksen elinkaaren aikana, jos katolle tehdään oikeat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan. Jos katosta ei pidetä huolta, seurauksena on usein katon vuotaminen ja mittavan kattoremontin tarve. 

Katon pinnoituksen hyödyt

 • 100 %:n vedeneristyskyky
 • täydellinen suoja uv-säteilyä vastaan
 • täydellinen suoja sammaloitumista vastaan
 • täydellinen suoja pakkasrapautumista vastaan
 • täydellinen suoja ilmansaasteita vastaan
 • Miten tiilikaton pinnoitus onnistuu

Tiilikaton kunnostus ammattilaisen suorittamana sisältää korkeapainepesun ja pinnoituksen lisäksi kaikki tarvittavat kunnostustoimenpiteet, kuten rikkinäisten tiilien vaihdot, vesikourujen puhdistuksen, aluskatteiden paikkaukset, läpivientien tiivistykset ja kattoturvatuotteiden korjauksen / asennuksen. Kattopesu tehdään aina vasta kun aluskatteen paikkaus, läpivientien tiivistys ja katon korjaus on tehty huolellisesti. Ennen urakan aloittamista katolle suoritetaan kuntotarkastus, jossa käy ilmi katon korjaustarpeet. 

Katon pesu

Tiilikaton pesu tehdään oikeanlaisella korkeapainepesurilla, jossa vesimäärä on oikea suhteessa vesipaineeseen. Näin tiilikaton puhdistus ei riko kattotiiliä ja tiilikatto puhdistuu riskittömästi ja tehokkaasti. Sammalen poisto tiilikatolta tehdään sammalenestoaineen avulla, joka täydentää korkeapesun vaikutusta poistaen itiöt kattotiilen sisältä.

Alla ennen ja jälkeen kuvia.

  

Katon pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus voidaan tehdä värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Tiilikaton maalaus sujuu nopeasti korkeapaineruiskulla. Tiilikaton suojakäsittely tekee kattotiilistä vettä ja likaa hylkiviä. Tiilikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaiden kattopinnoitevalmistajien kanssa. Kattopinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla, takuuehdot vaativat että asiakas toteuttaa DekoCenterin antamia vuosittaisia huolto-ohjeita.

Kattohuolto

Tiilikatot tulisi huoltaa säännöllisesti. Tiilikattojen tarkastukset - ja puhdistukset on hyvä suorittaa vuosittain. Helpoiten tiilikaton huolto onnistuu DekoCenterin huoltosopimuksen avulla. 

Kutsu DekoCenterin kattoammattilaiset apuun Etelä – Suomen alueella

Suoritamme myös seuraavia kattohuoltotöitä:

 • Mineriittikattojen pesut ja pinnoitukset
 • Peltikattojen pesut ja pinnoitukset
 • Huopakattojen pesut ja pinnoitukset
 • Huoltosopimukset
 • Lumen pudotukset

DekoCenter suorittaa kattohuollot, kuntotarkastukset, kattojen pesut ja kattopinnoitukset Etelä – Suomen alueella: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Järvenpää, Kirkkonummi, Sipoo, Porvoo, Nurmijärvi, Klaukkala, Hyvinkää ja Mäntsälä.