Vinkit kalusteiden asetteluun

Kotitalousvähennys Pyydätarjous Sisustussuunnittelu

Kalusteiden asettelu vaikuttaa viihtyvyyteen

Näillä vinkeillä kalusteiden asetteluun parannat viihtyvyyttä ja käytännöllisyyttä.

Yhdistele erimuotoisia huonekaluja ja esineitä

Sisustus näyttää mielenkiintoisemmalta, kun yhdistät kulmikkaiden huonekalujen joukkoon pyöreitä muotoja.

Mieti sisustuksen väripaletti kuntoon

Helpoin tapa lähteä miettimään sisustuksen värejä, on valita kolme eri väriä, joista pitää. Sisusta 60% huoneesta yhdellä, 30% toisella ja loput 10% värillä joka toimii tehosteena. 

Hallitse huonekalujen mittasuhteet

Iso avara ja korkea tila vaatii massiiviset huonekalut. Pieneen olohuoneeseen taas ei kannata hankkia esimerkiksi isoa kulmasohvaa, se tukkii koko tilan. Sisustus näyttää tasapainoiselta, kun huonekalut ovat järkevässä suhteessa toisiinsa. Hyvä sohvapöydän koko on esimerkiksi 2/3 sohvan leveydestä ja hieman matalampi, kuin sohvan istuinkorkeus.

Ota huonekalut irti seinästä

Älä työnnä huonekaluja seinään kiinni, jos tilaa on ottaa ne hieman irti seinästä. Jos sohvat ja nojatuolit on työnnetty seinää vasten, se saa huoneen itseasiassa näyttämään pienemmältä, mitä onkaan. Sisustus näyttää tyylikkäämmältä ja ilmavammalta, kun kaikki ei ole seinässä kiinni. 

Pariton parempi

Olipa kyse sisustusesineistä hyllyllä tai koristetyynyistä sohvalla, suosi paritonta määrää. Parillinen määrä näyttää helposti jäykältä ja liian harkitulta.

Katseenvangitsija joka huoneeseen

Sijoita jokaiseen huoneeseen yksi mielenkiintoinen yksityiskohta. Se voi olla näyttävä taulu seinällä, erikoinen sohva, upea sängynpääty, tai vaikka jännittävä tapetti tai matto. 

Sohvaa suurempi matto

Maton tulisi sitoa huonekalut toisiinsa ja antaa kehykset koko huoneelle, joten älä missään nimessä laita liian pientä mattoa ja vielä keskelle huonetta. Maton täytyy olla aina huoneen pääkalustetta suurempi ja sen tulisi yltää sohvan alle reilusti ja sohvan reunojen yli. Liian pieni matto saa huoneen näyttämään pienemmältä mitä onkaan.