10 vinkkiä keittiöremonttiin

Kotitalousvähennys Pyydätarjous Sisustussuunnittelu

Ota nämä huomioon keittiöremontissa

Tarvitaanko lupa

Pääsääntöisesti jos tilan käyttötarkoitusta muutetaan tai kantaviin seinärakenteisiin kosketaan, tarvitaan aina lupa. Ennen remontin alkua kannattaakin olla yhteydessä oman kunnan rakennusvalvontaan. 

Onko lattia tarpeellista uusia

Onko vanha lattia esimerkiksi vino tai jääkö vanhojen kaappien alta paljastuva lattia esille? Lattia kannattaa uusia, kun huone on joka tapauksessa tyhjä. Lattian uusiminen myöhemmin on työläs urakka. 

Sijoitetaanko uusia kaappeja eri paikoille kuin vanhoja

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa. Helpointa voi olla purkaa vanhat levyt ja levyttää seinäpinnat uudelleen, jolloin kalustetuet saa helposti asennettua ja sähkövedot vietyä seinien sisään. Uusi seinä on helppo myös käsitellä. 

Uudet sähköasennukset. 

Usein vanhoissa keittiöissä on vain muutama pistorasia ja sähköjohdot ovat vanhoja. Remontin yhteydessä uusi keittiön sähköt ja lisää pistorasioita, sillä niitä ei ole koskaan liikaa. Älä unohda valaistusta. Keittiössä tarvitaan hyvät työvalot, yleisvalo sekä himmeämpi tunnelmavalo. 

Putkivetoja uusiksi

Onko keittiön vesipisteellä tarve siirtyä tai onko taloon tulossa jossain vaiheessa putkiremontti? Uusi keittiön osuus jo keittiöremontin yhteydessä. 

Onko ilmanvaihto kunnossa?

Johdetaanko ruoanvalmistuksen käryt liesikuvun tai -tuulettimen kautta hormiin vai aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan? Onko tarvetta putkivedoille? Jos asut taloyhtiössä, selvitä yhtiön säännöt. 

Asutko taloyhtiössä

Remontista on ilmoitettava isännöitsijälle/hallitukselle ja esitettävä suunnitelmat asunto-osakeyhtiölain mukaan. 

Käytä ammattilaisia hyväksi

Tarvitset remontissa sähkömiehen, putkimiehen sekä rakennusalan ammattilaisen. Kalusteasennuksen saa usein kalustetoimittajalta, jolta kannattaa pyytää tarjous koko remontista. 

Sopimukset

Muista laatia selkeät urakkasopimukset urakoitsijoiden kanssa. 
Selvitä myös mitä keittiötoimitus - ja asennuspalvelu pitää sisällään.

Uusitaanko kodinkoneet

Uudet energiatehokkaat kodinkoneet on aina kannattava sijoitus. Jos et aio uusia kodinkoneita, tarkista vanhojen kodinkoneiden mitoitus. Huomaa myös, että esim. jääpalakoneella varustettu pakastin voi vaatia vesiliitännän.